Reviderat inreseförbud till USA

2017-03-07

President Trump utfärdade den 6 mars en reviderad verkställande order av inreseförbudet till USA, efter det initiala reseförbud som utfärdades den 27 januari.

”Det här inreseförbudet är en förbättring jämfört med den tidigare versionen, eftersom det är mindre i omfattning och ger större klarhet kring de resenärer som inte omfattas av förbudet”, säger Michael W. McCormick, VD och COO för GBTA, Global Business Travel Association. ”Det specifika undantaget för juridiskt bofasta, de med dubbelt medborgarskap och innehavare av redan utfärdade visum kommer bidra till att mildra förvirringen kring internationella resor.”

”Ökade restriktioner kring resande måste alltid grunda sig på säkerhet samtidigt som möjligheten att resa inte påverkas i mer än nödvändigt. Affärsresenäringen kommer fortsatt arbeta för att minimera störningar inom resandet och vi kommer att övervaka genomförandet av detta förbud noga. ”

Lotten Fowler, General Manager på SBTA berättar: Vi har skickat ut en enkät till våra medlemmar, som även går ut globalt, för att se hur de bedömer att inreseförbudet kommer påverka affärsresorna framöver. Vi kommer att dela denna information så snart den är tillgänglig.”

 

2017-03-07SBTA - Swedish Business Travel Association

Box 807, SE-101 36 STOCKHOLM

 +46 (0)8 410 800 92  info@sbta.se

User information

This webpage uses cookies for analytics and session handling for logged in users

Copyright © SBTA - Swedish Business Travel Association 2013-2023