SBTA Webinar | Framtidens mobilitet

Location: Webinar
Date: 2020-12-08 10:00
End date: 2020-12-08 11:00
Organization: SBTA
More information: Click here

Framtidens mobilitet | Tillsammans i förarsätet mot mer hållbara städer.

Mobilitetsutmaningen är en av de absolut viktigaste frågor som världens städer står inför. Urbaniseringstrenden är fortsatt stark och år 2050 beräknas över 70% av jordens befolkning bo i städer. Alla kan inte köra varsin bil. Att minska antalet bilar i städerna skulle ge stora vinster sett till återvunnen yta, bättre miljö och sparade kostnader. Det är de flesta idag överens om. Dessbättre skapar digitaliseringen helt nya möjligheter att erbjuda mobila delningstjänster.

Hur kan vi som jobbar med resor tillsammans driva en utveckling mot en framtida storstad som är grönare, mer hälsosam – där bilen inte sätter normen? Där alternativen för att resa och förflytta sig är smidigare, smartare och bättre.

Lyssna på Steinar Danielsen, ansvarig för Sustainability Strategy på M | Volvo Car Mobility som delar sina insikter om hur vi genom att utnyttja kraften i delningsekonomin kan driva en snabbare beteendeförändring mot mer hållbara städer.

Nathalie Berthelius, Chief People & Culture Officer på HR-koncernen Wise Group kommer också att berätta om koncernens omtag på sin rese- och mötespolicy. Pandemin har inneburit att det nya normala handlar om fortsatta möjligheter till distansarbete, mindre flyg, mer tågresor samtidigt som tjänstebilsflottan har bytts mot ett nytt sätt att ha bil – tillgång till bil “on-demand”.

Med smart teknik och i tätt samarbete med progressiva städer, stadsplanerare och organisationer går det att minska antalet bilar på våra gator. Tillsammans kan fler människor röra sig fritt, på ett meningsfullt och hållbart sätt.

 

Talare

Steinar Danielsen
Service Designer, M | Volvo Car Mobility
Steinar är Service Designer och har de senaste två åren hjälpt till med att utveckla M | Volvo Car Mobility, ett helägt dotterbolag till Volvo Cars som har visionen att göra det möjligt för fler människor att röra sig – fritt, meningsfullt och hållbart. Steinar har en stark tro på design som strategisk kraft för att lösa komplexa sociala och affärsproblem, och har under hela sin karriär stått i det främsta ledet för att driva digital innovation och transformation. Steinar leder M:s hållbarhetsarbete där utgångspunkten är att kraften i tillgångsekonomin tillsammans med progressiva partnerskap skapar en mer hållbar framtid.

Nathalie Berthelius
Chief People & Culture Officer, HR-koncernen Wise Group
Nathalie Berthelius byggde upp HR-funktionen på tillväxtraketen iZettle som under hennes ledning växte från 60 till 250 anställda med flera kontor i världen. För snart 4 år sedan fick hon möjligheten att forma ytterligare en ny roll som HR-chef för HR-koncernen Wise Group, med specialistbolag inom bland annat rekrytering, konsultuthyrning och digitala HR-tjänster. En drivande mångfacetterad entreprenör som med ett modigt och mänskligt angreppssätt utmanar och vågar ta ställning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webinaret är kostnadsfritt för SBTAs medlemmar. Övriga betalar 495 SEK ex moms mot faktura.SBTA - Swedish Business Travel Association

Box 807, SE-101 36 STOCKHOLM

 +46 (0)8 410 800 92  info@sbta.se

User information

This webpage uses cookies for analytics and session handling for logged in users

Copyright © SBTA - Swedish Business Travel Association 2013-2023